578215
Book
In basket
"Atlas osobliwości kulinarnych", książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii - na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze - wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę - choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek... "Atlas osobliwości kulinarnych" jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. Tom Colicchio, kucharz i aktywista "Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących." Dan Barber, kucharz i autor "The Third Plate". "Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść." José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen "Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji." Kyle MacLachlan, aktor i producent win.
Availability:
Copies are only available in the library: sygn. 58682 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again