578215
Book
In basket
Polskie super foods / Agata Lewandowska. - Wydanie drugie. - Warszawa : Wydawnictwo RM, [2024]. - 238, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Ciesz się bogactwem najzdrowszych polskich produktów przez cztery pory roku! Jagody goji, nasiona chia, amarantus, sok noni - te nazwy brzmią egzotycznie, prawda? Zaś natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny - wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli superżywności - produktów bogatych w dobroczynne składniki odżywcze.
Mało kto wie, że jagody goji można z powodzeniem zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach znajdziemy rośliny, które dorównują zagranicznym superfoods.
Z tej książki dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych krajowych produktów – warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods, ich prozdrowotne składniki i właściwości lecznicze. Książka została wzbogacona o przepisy na cały rok. [Opis pochodzi ze strony wydawcy www.rm.com.pl].
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tyt. okł.: Owoce i warzywa pełne mocy : polskie superfoods
General note
Na stronie redakcyjnej wyłącznie data copyright pierwszego wydania, prawidłowa na podstawie strony internetowej wydawcy: 2024. Na stronie redakcyjnej nr ISBN pierwszego wydania, prawidłowy na okładce (na podstawie strony internetowej wydawcy).
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again