Sorting
Source
Katalog centralny
(50)
Form of Work
Książki
(50)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Poezja
(1)
Status
available
(52)
Branch
BD12 (Radzymińska 121)
(1)
CN1 (św. Wincentego 85)
(24)
W64 (Radzymińska 121)
(1)
WP130 (św. Wincentego 85)
(3)
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
(23)
Author
Merski Janusz
(3)
Merski Janusz (1941- )
(3)
Ćwik Bogdan
(3)
Berdychowski Jerzy
(2)
Dobiegała-|Korona Barbara
(2)
Dominik Piotr (technolog żywności)
(2)
Drogoń Witold
(2)
Eberhardt Andrzej
(2)
Kirejczyk Edward
(2)
Krawczyk Zbigniew (1930- ). Red
(2)
Lewandowska-Tarasiuk Ewa. Red
(2)
Piotrkowski Kazimierz
(2)
Piotrowski Jan Paweł (1950- )
(2)
Sarnowski Janusz
(2)
Sienkiewicz Jan Wiktor (1960- ). Red
(2)
Telep Jerzy (1943- )
(2)
Warecka Joanna
(2)
Witkowski Czesław
(2)
Witkowski Czesław (nauki ekonomiczne)
(2)
Zięba Stanisław
(2)
Białyszewski Henryk
(1)
Bombera Zdzisław (1932- ). Red
(1)
Brodziński Marian G
(1)
Brożek Zuzanna
(1)
Czajkowska Anna (biolog)
(1)
Czerniakowski Robert
(1)
Dobiegała-Korona Barbara (1940- )
(1)
Dobieszewski Adolf (1933- )
(1)
Dominik Piotr
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Duczkowska-Piasecka Małgorzata. Red
(1)
Dudkiewicz Danuta
(1)
Dudkiewicz Danuta. Red
(1)
Dąbrowski Andrzej (nauki kultury fizycznej). Red
(1)
Dąbrowski Andrzej (wychowanie fizyczne)
(1)
Falkowski Wojciech (1930-2015)
(1)
Gaj Jerzy (1929- )
(1)
Gaj Jerzy (1929-2016)
(1)
Gulczyński Mariusz
(1)
Gulczyński Mariusz (1928- )
(1)
Janicki Janusz
(1)
Kowalski Andrzej
(1)
Kościelnik Justyna
(1)
Krawczyk Zbigniew (1930- )
(1)
Kuciński Jerzy
(1)
Kwilecka Maria
(1)
Lewandowska-Tarasiuk Ewa
(1)
Mazurkiewicz Eugeniusz (1928- )
(1)
Małysz Jerzy
(1)
Myśliwiec Grzegorz (1955- )
(1)
Pięta Jan
(1)
Solarz Małgorzata (ekonomia)
(1)
Szczerbiński Henryk (1948- ). Red
(1)
Telep Jerzy
(1)
Telep Jerzy (1943- ). Red
(1)
Year
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(44)
Time Period of Creation
2001-
(3)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Country
Poland
(50)
Language
Polish
(50)
Audience Group
Studenci
(5)
Szkoły wyższe
(5)
Demographic Group
Literatura polska
(1)
Subject
Turystyka
(7)
Hotelarstwo
(3)
Odpoczynek
(3)
Organizacja
(2)
Państwo
(2)
Polityka
(2)
Sport
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Bezrobocie
(1)
Czas wolny od pracy
(1)
Dziecko
(1)
Gastronomia
(1)
Informatyka
(1)
Integracja europejska
(1)
Kobieta
(1)
Kolarstwo
(1)
Konsumenci (ekon.)
(1)
Krajoznawstwo
(1)
Ludzie starzy
(1)
Młodzież
(1)
Nordic walking
(1)
Odżywianie
(1)
Poezja polska-antologia
(1)
Postawy
(1)
Prawo
(1)
Programy komputerowe
(1)
Przedsiębiorstwo turystyczne
(1)
Przedsiębiorstwo wielonarodowe
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Rolnictwo
(1)
Rynek pracy
(1)
Socjologia
(1)
Sprawność motoryczna
(1)
Systemy informatyczne
(1)
Turystyka górska
(1)
Turystyka konna
(1)
Turystyka narciarska
(1)
Turystyka piesza
(1)
Turystyka wodna
(1)
Unia Europejska
(1)
Wieś
(1)
Wspólna Polityka Rolna UE
(1)
Wychowanie fizyczne i kultura fizyczna
(1)
Zarządzanie
(1)
Zawód
(1)
Zielona szkoła
(1)
Żywność
(1)
Subject: time
1989-
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Podręcznik
(15)
Publikacje dydaktyczne
(10)
Antologia
(1)
Wiersze
(1)
50 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.A (3 egz.)
Book
In basket
Książka przeznaczona jest dla studentów kierunków turystyki i hotelarstwa,a także dla praktyków i osób zainteresowanych wykorzystaniem oprogramowania wspomagającego dystrybucję usług turystycznych. Zaprezentowany zakres materiału obejmuje szczegółowe omówienie podstawowych funkcjonalności i usług oferowanych przez współczesne systemy rezerwacji na przykładzie systemu AMADEUS, który jest jednym z czołowych Globalnych Systemów Dystrybucyjnych (GDS). Prezentowany materiał zawiera obszerne wprowadzenie do obsługi systemu AMADEUS, opisuje także wykorzystywanie w praktyce modułu rezerwacji lotniczych, hotelowych oraz samochodowych tego systemu. Został on opracowany na podstawie wiedzy uzyskanej na kursach użytkowania systemu AMADEUS w firmie "AMADEUS Polska" oraz otrzymanych tam materiałów dokumentacyjnych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 53641 (1 egz.)
Kaucja: 42,63 zł
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. BP 316 (1 egz.)
Kaucja: 42,00 zł
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 11.0 (2 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.A (7 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 53068 (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 153-[160].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. BP 64 (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 153-[160].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.C (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 171-177.
Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.B (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 171-177.
Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
WprowadzenieI. Hotelarstwo w turystyce1. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa2. Miejsce hotelarstwa w turystyce w dobie globalizacji3. Organizacja hotelarstwa w Polsce4. Przedsiębiorstwo hotelarskie i jego otoczenie5. Misja. wizja i strategia w przedsiębiorstwie hotelarskim6. Współpraca pomiędzy hotelami a odbiorcami usług hotelarskich7. Zakres usług w hotelarstwie7.1. Klasyfikacja i podział hoteli7.2. Rodzaje usług hotelarskichII. Wybrane zagadnienia z teorii organizacji1. Organizacja - wybrane pojęcia2. Rodzaje struktur organizacyjnych3. Celowość i racjonalność struktury4. Podstawowe komórki organizacyjne w hotelu5. Schemat opisu stanowiska pracy6. Systemy organizacyjne w hotelarsrwie7. Schemat organizacyjn8. Formy organizacyjno-prawne hotelu jako przedsiębiorstwa9. Podstawowe dokumenty organizacyjne w hoteluIII. Organizacja współczesnego hotelu1. Części składowe współczesnego hotelu o rozbudowanym programie użytkowym1.1. Otoczenie eksploatacyjne.1.2. Budynek lub zespół budynków1.3. Recepcja1.4. Komunikacja i transport wewnętrzny1.5. Zespół mieszkalny1.6. Zespół gastronomiczny1.7. Zespół wielofunkcyjny1.8. Zespół handlowo-usługowy1.9. Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy1.10. Zaplecze socjalne pracowników1.11. Administracja hoteluIV. Czynnik osobowy w hotelu1. Sylwetka wzorowego hotelarza - kodeks etyki hotelarza2. Zasady zatrudniania i czas pracy w hotelu3. Sytuacje kryzysowe oraz odpowiedzialność materialna pracowników4. Rekrutacja pracowników i jej formy5. Szkolenia pracowników.6. Ocena pracowników7. Systemy motywacyjne8. Nagrody i wyróżnieniaV. Organizacja jakości usług w przedsiębiorstwie hotelarskim1. Zagadnienia podstawowe1.1. Pomiar jakości usług2. Metody oddziaływania na poziom usług w hotelarstwie2.1. Standardy i procedury obsługi2.2. Kategoryzacja w obiektach hotelarskich2.3. Kontrola wewnętrzna i zewnętrzna2.4. Konkursy branżowe2.5. Normy ISO w hotelarstwie2.6. System HACCP w gastronomii hotelowej3. Analiza i ocena poziomu jakości usług3.1. Metoda servqual3.2. Technika incydentów krytycznych3.3. Pojęcie satysfakcji klienta.VI. Organizacja bezpieczeństwa w hotelu1. Bezpieczeństwo gościa i jego mienia w hotelu1.1. Istota hotelarstwa a obowiązki hotelu względem gościa i jego mienia1.2. Stan techniczny hotelu a bezpieczeństwo gości1.3. Zabezpieczenia stosowane w hotelach1.4. Systemy i metody zabezpieczeń w obiektach hotelarsko-gastronomicznych1.5. Obowiązki hotelu oraz personelu względem gościa i jego mienia2. Podstawowe obowiązki w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy2.1. Odpowiedzialność hotelarza pracodawcy2.2. Prawa i obowiązki pracownika2.3. Szkolenie pracowników w zakresie BHP3. Przystosowanie hoteli do potrzeb gości niepełnosprawnych4. Hotel a otoczenie i środowisko naturalneVII. Organizacja nowego przedsiębiorstwa1. Procedura uruchomienia przedsiębiorstwa2. Procedura kategoryzacyjna3. Proces inwestycyjny4. Programy użytkowe5. Przygotowanie obiektu do eksploatacji6. Biznesplan.Literatura przytaczana i uzupełniającaWykaz rysunków
Wprowadzenie * I. Hotelarstwo w turystyce * 1. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa * 2. Miejsce hotelarstwa w turystyce w dobie globalizacji * 3. Organizacja hotelarstwa w Polsce * 4. Przedsiębiorstwo hotelarskie i jego otoczenie * 5. Misja. wizja i strategia w przedsiębiorstwie hotelarskim * 6. Współpraca pomiędzy hotelami a odbiorcami usług hotelarskich * 7. Zakres usług w hotelarstwie * 7.1. Klasyfikacja i podział hoteli * 7.2. Rodzaje usług hotelarskich * II. Wybrane zagadnienia z teorii organizacji * 1. Organizacja - wybrane pojęcia * 2. Rodzaje struktur organizacyjnych * 3. Celowość i racjonalność struktury * 4. Podstawowe komórki organizacyjne w hotelu * 5. Schemat opisu stanowiska pracy * 6. Systemy organizacyjne w hotelarsrwie * 7. Schemat organizacyjny * 8. Formy organizacyjno-prawne hotelu jako przedsiębiorstwa * 9. Podstawowe dokumenty organizacyjne w hotelu * III. Organizacja współczesnego hotelu * 1. Części składowe współczesnego hotelu o rozbudowanym programie użytkowym * 1.1. Otoczenie eksploatacyjne. * 1.2. Budynek lub zespół budynków * 1.3. Recepcja * 1.4. Komunikacja i transport wewnętrzny * 1.5. Zespół mieszkalny * 1.6. Zespół gastronomiczny * 1.7. Zespół wielofunkcyjny * 1.8. Zespół handlowo-usługowy * 1.9. Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy * 1.10. Zaplecze socjalne pracowników * 1.11. Administracja hotelu * IV. Czynnik osobowy w hotelu * 1. Sylwetka wzorowego hotelarza - kodeks etyki hotelarza * 2. Zasady zatrudniania i czas pracy w hotelu * 3. Sytuacje kryzysowe oraz odpowiedzialność materialna pracowników * 4. Rekrutacja pracowników i jej formy * 5. Szkolenia pracowników * 6. Ocena pracowników * 7. Systemy motywacyjne * 8. Nagrody i wyróżnienia * V. Organizacja jakości usług w przedsiębiorstwie hotelarskim * 1. Zagadnienia podstawowe * 1.1. Pomiar jakości usług * 2. Metody oddziaływania na poziom usług w hotelarstwie * 2.1. Standardy i procedury obsługi * 2.2. Kategoryzacja w obiektach hotelarskich * 2.3. Kontrola wewnętrzna i zewnętrzna * 2.4. Konkursy branżowe * 2.5. Normy ISO w hotelarstwie * 2.6. System HACCP w gastronomii hotelowej * 3. Analiza i ocena poziomu jakości usług * 3.1. Metoda servqual * 3.2. Technika incydentów krytycznych * 3.3. Pojęcie satysfakcji klienta * VI. Organizacja bezpieczeństwa w hotelu * 1. Bezpieczeństwo gościa i jego mienia w hotelu * 1.1. Istota hotelarstwa a obowiązki hotelu względem gościa i jego mienia * 1.2. Stan techniczny hotelu a bezpieczeństwo gości * 1.3. Zabezpieczenia stosowane w hotelach * 1.4. Systemy i metody zabezpieczeń w obiektach hotelarsko-gastronomicznych * 1.5. Obowiązki hotelu oraz personelu względem gościa i jego mienia * 2. Podstawowe obowiązki w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy * 2.1. Odpowiedzialność hotelarza pracodawcy * 2.2. Prawa i obowiązki pracownika * 2.3. Szkolenie pracowników w zakresie BHP * 3. Przystosowanie hoteli do potrzeb gości niepełnosprawnych * 4. Hotel a otoczenie i środowisko naturalne * VII. Organizacja nowego przedsiębiorstwa * 1. Procedura uruchomienia przedsiębiorstwa * 2. Procedura kategoryzacyjna * 3. Proces inwestycyjny * 4. Programy użytkowe * 5. Przygotowanie obiektu do eksploatacji * 6. Biznesplan
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. BP 64 (1 egz.)
Kaucja: 33,92 zł
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 11.0 (3 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 50362 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.0 (4 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. BP 612 (1 egz.)
Kaucja: 36,54 zł
Book
In basket
Bibliogr. s. 387-392 i przy rozdz.
Podręcznik jest rozwinięciem poprzedniej publikacji pod tytułem Fizjologiczne podstawy rekreacji ruchowej z elementami fizjologii ogólnej . Opracowując książkę, ograniczano się do zagadnień podstwawowych, będących wprowadzeniem do szczegółowej problematyki fizjologii wysiłku fizycznego. Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów turystyki i rekreacji ruchowej oraz do osób związanych ze sportem dla wszystkich - niezależnie od wykształcenia. Wyróżniono innym drukiem materiał nadprogramowy, po każdym rozdziale sformułowano pytania kontrolne, poza tym przedstawiono literaturę uzupełniającą. [Z Przedmowy]
Przedmowa * Rozdział 1. Układ nerwowy * Rozdział 2. Rekreacja ruchowa a układ nerwowy * Rozdział 3. Wpływ rekreacji ruchowej na stany emocjonalne i samopoczucie * Rozdział 4. Układ oddechowy * Rozdział 5. Układ krążenia * Rozdział 6. Mięśnie * Rozdział 7. Krew * Rozdział 8. Układ odpornościowy * Rozdział 9. Układ dokrewny * Rozdział 10. Wysiłek fizyczny a hormony, rola rekreacji ruchowej * Rozdział 11. Czynność nerek * Rozdział 12. Wydolność fizyczna * Rozdział 13. Charakterystyka fizjologiczna wysiłków fizycznych * Rozdział 14. Odżywianie * Rozdział 15. Nadwaga i otyłość * Rozdział 16. Układ trawienny * Rozdział 17. Zmęczenie * Rozdział 18. Wypoczynek * Rozdział 19. Rekreacja ruchowa a płeć * Rozdział 20. Rekreacja ruchowa dzieci i młodzieży * Rozdział 21. Rekreacja ruchowa osób starszych * Rozdział 22. Termoregulacja * Rozdział 23. Rytmy biologiczne * Rozdział 24. Wprowadzenie do zagadnienia hipoksji * Rozdział 25. Podróże a rekreacja fizjologiczna organizmu człowieka * Rozdział 26. Bieg - jogging * Rozdział 27. Marsz rekreacyjny i nordic walking * Rozdział 28. Kolarstwo rekreacyjne
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. 53653 (1 egz.)
Kaucja: 43,50 zł
Book
In basket
Bibliogr. s. 211-224. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. BP 338.48 (1 egz.)
Book
In basket
Bibliogr. s. 211-224. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 21.0 (4 egz.)
No cover
Book
In basket
Bibliogr. s. [243-250].
This item is available in one branch. Expand information to see details.
There are copies available to loan: sygn. BP 32 (1 egz.)
Kaucja: 40,02 zł
No cover
Book
In basket
Bibliogr. s. 293-303. Indeks.
Przedm. także pol., ang.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
There are copies available to loan: sygn. 07.0 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Copies are only available in the library: sygn. 50930 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again