578275
Book
In basket
W książce przedstawiono sposoby przygotowania przetworów, konserwowania i ich przechowywania. Znajdują się w niej tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne przepisy na przetwory z warzyw. Kapusta kiszona, marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, solone ogórki z czosnkiem, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku, kompot z rabarbaru, to tylko niektóre z przepisów, które mogą zainteresować każdego. Książka zawiera również wyczerpujące informacje na temat przechowywania warzyw zarówno w postaci świeżej jak i przetworzonej oraz o ich właściwościach leczniczych i spożywczych - jednym słowem: przetwory domowe bez tajemnic!- kwaszone warzywa- przyprawy, sosy, octy- dodatki do pierwszych i drugich dań- soki i kompoty warzywne
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tyt. okł.: Przetwory domowe z warzyw : kiszenie, suszenie, wekowanie i inne
Tyt. oryg.: Konservirovanie
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again