578280
Book
In basket
120 przepisów o zredukowanej ilości cukru na proste i smaczne ciasta, chleby, puddingi, lody. Sandra Woodruff: Przygotowywanie deserów i ich zjadanie jest jedną z największych przyjemności w życiu. Niestety, desery to prawdziwe wyzwanie dla diabetyków. Poza kontrolą poziomu cukru, węglowodanów, muszą oni także uważnie dobierać tłuszcze. Czy można mimo to cieszyć się smakiem słodkości? Oczywiście! Książka opiera się na najnowszych osiągnięciach medycyny. Przepisy mają podane wartości węglowodanów, tłuszczy, cholesterolu i WW. Wykorzystują dobre węglowodany zawarte w takich produktach, jak owoce i owies, ograniczając białą mąkę i cukier. Nacisk położony jest na zdrowe tłuszcze: oleje, orzechy i nasiona. Liczba kalorii jest kontrolowana dzięki użyciu niskotłuszczowych produktów. A wszystko to z myślą o tym, by słodycze nie zawierały dużych ilości cukru, tłuszczu i kalorii.
Availability:
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Diabetic dream desserts
General note
603 publikacja Klubu dla Ciebie.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again