578215
Book
In basket
Hashimoto na widelcu / Magdalena Makarowska. - Wydanie III. - Łódź : Feeria, 2023. - 396, [1] strona : 21cm.
Świetna pozycja, która pomoże w codziennych zmaganiach z chorobą Hashimoto. Ten praktyczny poradnik, stworzony przez dietetyka, ułatwi Ci ustalenie, jakie produkty mogą wejść w skład Twojej codziennej diety. Na świecie wciąż przybywa osób, które dotyka choroba Hashimoto. Choć życie z nią może być uciążliwe, warto dowiedzieć się, jakie zmiany należy wprowadzić, by sobie choć trochę pomóc. "Hashimoto na widelcu" to pozycja, która zawiera wskazówki dotyczące tego, jak powinna wyglądać dieta osób zmagających się ze wspomnianą chorobą. Autorka omawianego praktycznego poradnika podpowiada, po jakie produkty żywnościowe mogą sięgać osoby z chorobą Hashimoto, i zdradza, czego należy unikać przy tym schorzeniu. Jeśli masz problemy z utrzymaniem właściwej wagi i czujesz, że przytłaczają Cię zachodzące zmiany, sięgnij po porady Magdaleny Makarowskiej, która oprowadzi Cię po kulinarnym świecie, przyjaznym dla osób z chorobą Hashimoto. Autorka tego poradnika pomogła już wielu pacjentom z podobnym problemem. Naucz się dokonywać odpowiednich wyborów w kwestii zakupu produktów spożywczych i zmień swój tryb życia na lepszy. Podczas czytania tej książki natrafisz na wiele cennych wskazówek dotyczących kondycji jelita drażliwego, a także insulinooporności, które są związane z Twoją chorobą. W "Hashimoto na widelcu" odnajdziesz jadłospisy dzienne, zaplanowane na dwa miesiące, a także ponad 300 przepisów (odpowiednich także dla osób na diecie wegańskiej). Możesz również skorzystać z załączonych porad psychologa wspomagającego ludzi cierpiących z powodu Hashimoto. [opis wydawcy].
Availability:
All copies are currently on loan: sygn. 22980 (1 egz.)
(dostępność ok. 16.12.2025)
Notes:
General note
Na stronie tytułowej: I etap - stabilizowanie pracy jelit i unormowanie pracy tarczycy, II etap - redukcja nadwagi, III etap - stabilizacja wagi i zdrowe odżywianie na co dzień ; z uwzględnieniem nietolerancji laktozy, glutenu i jajek. Na okładce: 300 przepisów.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 374-389. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again