Szymecka Agnieszka
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
CN1 (św. Wincentego 85)
(1)
Autor
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(476)
Zarawska Patrycja
(464)
Fabianowska Małgorzata
(433)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(422)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(366)
Szymecka Agnieszka
(-)
Christie Agatha (1890-1976)
(351)
Rzehak Wojciech
(323)
Roberts Nora (1950- )
(313)
Mazan Maciejka
(304)
Steel Danielle (1948- )
(299)
Popławska Anna
(293)
King Stephen (1947- )
(291)
Prus Bolesław (1847-1912)
(286)
Popławska Anna (literatura)
(272)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(263)
Siemianowski Roch (1950- )
(258)
Sienkiewicz Henryk
(258)
Shakespeare William (1564-1616)
(254)
Szulc Andrzej
(241)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(240)
Ławnicki Lucjan
(240)
Żeromski Stefan
(239)
Strzałkowska Małgorzata
(235)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(231)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(231)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(230)
Chotomska Wanda (1929- )
(225)
Webb Holly
(223)
Polkowski Andrzej
(207)
Włodarczyk Barbara
(205)
Królicki Zbigniew Andrzej
(204)
Astley Neville
(203)
Kraszewski Józef Ignacy
(203)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(200)
Mortka Marcin (1976- )
(200)
Supeł Barbara
(197)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(191)
Włodarczyk Barbara (nauczycielka)
(191)
Słowacki Juliusz
(190)
Baker Mark (1959- )
(189)
Drewnowski Jacek (1974- )
(188)
Coben Harlan (1962- )
(187)
Ludwikowska Jolanta
(186)
Prus Bolesław
(184)
Zimnicka Iwona
(184)
Domańska Joanna (1970- )
(182)
Goscinny René (1926-1977)
(182)
Masterton Graham (1946- )
(182)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(180)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(179)
Kraśko Jan (1954- )
(176)
Spirydowicz Ewa
(173)
Braiter Paulina
(169)
Skalska Katarzyna
(168)
Widmark Martin (1961- )
(168)
Głowińska Anita
(167)
Clark Brenda
(166)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(166)
Roberts Nora
(165)
Siewior-Kuś Alina
(165)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(164)
Mickiewicz Adam
(164)
Naczyńska Zuzanna
(160)
Fabisińska Liliana (1971- )
(158)
Williams Sophy (1965- )
(157)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(155)
Poklewska-Koziełło Ewa
(154)
Siudak Jacek
(154)
Jakuszewski Michał
(153)
Możdżyńska Aldona
(152)
Chmielewska Joanna (1932- )
(149)
Wilusz Tomasz
(148)
Kroszczyński Stanisław
(147)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(145)
Broniek Dominik
(144)
Cieślik Donata
(144)
Onichimowska Anna (1952- )
(144)
Dobrowolski Patryk
(143)
Kozak Jolanta (1951- )
(142)
Lem Stanisław (1921-2006)
(142)
Łoziński Jerzy (1947- )
(142)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(141)
Grisham John (1955- )
(141)
Marciniakówna Anna
(141)
Urban Miłosz
(140)
Wyrwas-Wiśniewska Monika
(139)
Tuwim Julian (1894-1953)
(138)
Oklejak Marianna
(137)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(136)
Ochab Janusz
(135)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(134)
Gawryluk Barbara
(134)
Mróz Remigiusz (1987- )
(133)
Szypuła Wojciech
(133)
Child Lee (1954- )
(132)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(132)
Olejnik Donata
(132)
Szeżyńska-Maćkowiak Krystyna
(132)
Sparks Nicholas (1965- )
(131)
Dostoevskij Fedor Mihajlovič (1821-1881)
(130)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Bezpieczeństwo żywnościowe
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Żywność
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(Praktyczne Komentarze Lex)
Bibliogr. s. 1181-1200. Indeks.
Publikacja jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym systemowym komentarzem do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz wydanych na jej podstawie aktów wykonawczych.Uwzględniono w niej także zagadnienia regulowane w aktach unijnego prawa żywnościowego, które są implementowane bądź wykonywane przez przepisy komentowanej ustawy.W opracowaniu omówiono wszystkie aspekty prawa żywnościowego, w tym stwarzające najwięcej problemów w praktyce jego stosowania. Przedstawiono m.in. zagadnienia dotyczące: wprowadzania na rynek szczególnych rodzajów produktów, wymogów bezpieczeństwa żywności, rejestracji i zatwierdzania zakładów spożywczych, znakowania żywności, przebiegu urzędowej kontroli żywności, odpowiedzialności i sankcji grożących za nieprzestrzeganie wymagań prawa żywnościowego.Komentarz zawiera objaśnienia i interpretacje przepisów prawnych zilustrowane praktycznymi przykładami, bogatym orzecznictwem sądów krajowych i europejskich, w tym zwłaszcza Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, opiniami polskiej i zagranicznej doktryny prawa oraz literaturą przedmiotu.Książka stanowi niezbędnik każdego podmiotu działającego na rynku spożywczym, który jest zobowiązany do stosowania prawa żywnościowego - producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności. Będzie pomocna w działalności instytucji publicznych branży rolno-spożywczej. Zainteresuje również organizacje zajmujące się ochroną praw konsumenta oraz prawników praktykujących w obszarze prawa żywnościowego.
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia * Dział I * Przepisy ogólne i objaśnienia określeń ustawowych * Dział II * Wymagania zdrowotne i znakowanie żywności * Rozdział 1. Przepisy ogólne * Rozdział 2. Substancje dodatkowe i enzymy spożywcze * Rozdział 3. Aromaty i rozpuszczalniki * Rozdział 4. Zanieczyszczenia żywności * Rozdział 5. Napromienianie żywności promieniowaniem jonizującym * Rozdział 6. Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego * Rozdział 7. Suplementy diety oraz wzbogacanie żywności * Rozdział 8. Żywność wprowadzana po raz pierwszy do obrotu * Rozdział 9. Naturalne wody mineralne, wody źródlane i wody stołowe * Rozdział 10. Grzyby i przetwory grzybowe * Rozdział 11. Znakowanie żywności * Rozdział 12. Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne * Dział III * Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością * Dział IV * Wymagania higieniczne * Rozdział 1. Przepisy ogólne dotyczące wymagań higienicznych * Rozdział 2. Rejestracja i zatwierdzanie zakładów * Rozdział 3. Wymagania szczególne w zakresie higieny * Dział V * Urzędowe kontrole żywności * Rozdział 1. Przeprowadzanie urzędowych kontroli żywności * Rozdział 2. Graniczne kontrole sanitarne * Rozdział 3. System RASFF * Rozdział 4. Monitoring żywności i żywienia * Dział VI * Właściwość organów oraz współpraca w zakresie bezpieczeństwa żywności * Dział VII * Odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną przez środki spożywcze * Dział VIII * Przepisy karne i kary pieniężne * Rozdział 1. Przepisy karne * Rozdział 2. Kary pieniężne * Dział IX * Zmiany w przepisach obowiązujących, przepisy przejściowe i końcowe * Rozdział 1. Zmiany w przepisach obowiązujących * Rozdział 2. Przepisy przejściowe i końcowe
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 54523 (1 egz.)
Kaucja: 135,20 zł
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej