Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
W37 (Smoleńska 94)
(1)
Autor
Badi Francesca
(1)
Cagnoni Licia
(1)
Gennari Anna
(1)
Rainone Piero
(1)
Rugiati Simone
(1)
Tkaczyk-Borówka Edyta
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kuchnia włoska
(1)
Makaron
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
(Szkoła Gotowania Krok po Kroku)
Indeks.
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese?Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem - wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta - na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania.To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu. kolorach.Dla miłośników włoskiej pasty - konieczność! Dla makaronowych pierwszoklasistów - elementarz! Dla starych kluskowych wyjadaczy - czysta przyjemność! Pasta z pasją!(Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz, KUKBUK)Odbiorcy:- pasjonaci kuchni włoskiej i osoby chcące poszerzyć wiedzę teoretyczną i praktyczną o kulinariach ze słonecznej Italii- wszyscy, którzy po prostu uwielbiają gotować, i ci, którzy cały czas nie mogą się zdobyć na odwagę, by nie robić ciągle tylko jajecznicy i kotletów schabowych.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- zawiera wszelkie informacje dotyczące świeżego ciasta makaronowego oraz pysznych sosów- przepisy wyjaśnione krok po kroku są zilustrowane wspaniałymi zdjęciami; towarzyszą im ciekawostki i wskazówki dotyczące m.in. łączenia ich z odpowiednim winem- książka została przygotowana przez renomowane włoskie wydawnictwo, a wszystkie zamieszczone w niej przepisy zostały opracowane i zilustrowane w redakcyjnej kuchni - w książce mogą się znaleźć jedynie te dania, które pozytywnie przechodzą próbę degustacji.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej