Hotelarstwo
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(59)
Forma i typ
Książki
(57)
Publikacje dydaktyczne
(8)
Proza
(5)
Publikacje naukowe
(5)
Publikacje fachowe
(2)
Audiobooki
(1)
Filmy i seriale
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(73)
wypożyczone
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
BD12 (Radzymińska 121)
(1)
BD52 (Rembielińska 6a)
(1)
BD53 (Bazyliańska 6)
(1)
BD65 (Krasnobrodzka 11)
(6)
CN1 (św. Wincentego 85)
(42)
MW123 (św. Wincentego 64)
(2)
W2 (Bazyliańska 6)
(3)
W29 (Rembielińska 6a)
(3)
W37 (Smoleńska 94)
(1)
W60 (Krasnobrodzka 11)
(1)
W64 (Radzymińska 121)
(5)
W72 (Suwalska 11)
(1)
W98 (Kondratowicza 23)
(2)
WP130 (św. Wincentego 85)
(6)
Autor
Witkowski Czesław
(4)
Milewska Mariola
(3)
Mitura Elżbieta
(3)
Turkowski Marek
(3)
Włodarczyk Bogdan
(3)
Duda Joanna
(2)
Dziedzic Ewa
(2)
Gessler Magda (1953- )
(2)
Górska-|Warsewicz Hanna
(2)
Koniuszewska Elżbieta
(2)
Krzywda Sebastian
(2)
Panasiuk Aleksander (1965- )
(2)
Sidorkiewicz Marta
(2)
Stefański Adam
(2)
Świstak Ewa
(2)
Świątkowska Monika
(2)
Adamowicz Jakub
(1)
Anan`ev D. V
(1)
Beaton M. C. (1936-2019)
(1)
Beaton M. C. Biedni Krewni
(1)
Bobola Agnieszka
(1)
Bocho Witold
(1)
Bojarska Maria
(1)
Borkowski Stanisław
(1)
Bury Katarzyna
(1)
Byra Agata
(1)
Corderoy Tracey (1965- )
(1)
Cymańska-Garbowska Barbara
(1)
Dominik Piotr (technologia żywności)
(1)
Drogoń Witold
(1)
Dziedzic Ewa. Dictionary of tourism and hotel trade
(1)
Gardzińska Anna
(1)
Górnicki Wiesław (1931-1996)
(1)
Górska Grażyna
(1)
Górska-Warsewicz Hanna
(1)
Gębski Jerzy
(1)
Hajdamowicz Alina
(1)
Harris Peter
(1)
Henel Zuzanna
(1)
Kachniewska Magdalena
(1)
Kaniewska Barbara
(1)
Knowles Tim
(1)
Konieczna-Domańska Anna
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Kowalczuk Iwona (nauki rolnicze)
(1)
Kowalczyk Andrzej
(1)
Kowalczyk Andrzej (1954- )
(1)
Kozłecka Barbara
(1)
Książek Krystyna
(1)
Kucharczyk Małgorzata
(1)
Kudlińska-Chylak Anna
(1)
Kulykovets Olena
(1)
Maciąg Agnieszka (zarządzanie)
(1)
Matuszewski Krzysztof
(1)
Medlik Slavoj (1928- )
(1)
Michniewicz Grzegorz
(1)
Mikulska Teresa (nauki ekonomiczne)
(1)
Mikuta Beata
(1)
Mucha-|Szajek Ewa
(1)
Nawrocka Elżbieta
(1)
Neal Tony
(1)
Niecko Adriana
(1)
Oparka Sylwia
(1)
Osowska Krystyna
(1)
Pawlicz Adam
(1)
Prose Nita
(1)
Puciato Daniel
(1)
Puczkowski Benedykt
(1)
Pustoła Jacek
(1)
Pustoła-Kozłowska Ewa
(1)
Rottermund Andrzej (1941- )
(1)
Rusiński Michał
(1)
Sala Józef
(1)
Sancewicz-|Kliś Anna
(1)
Sawicka Beata
(1)
Sawińska Agnieszka
(1)
Schimscheiner Lena (1991- )
(1)
Siezieniewski Sławomir (1974- )
(1)
Siwiński Wiesław
(1)
Sojak Sławomir (1952- )
(1)
Stangierska Dagmara
(1)
Steblik-Wlaźlak Barbara
(1)
Szostak Daniel
(1)
Tauber Roman Dawid (1945- )
(1)
Tokarz-Kocik Anna
(1)
Trubowicz Magdalena (1983- )
(1)
Tul-Krzyszczuk Agnieszka
(1)
Tylińska Renata
(1)
Wajgner Maria
(1)
Wejman Bartek
(1)
Wejman Bartłomiej
(1)
Wilczyński Jörg
(1)
Wojtkowska-Witala Anna
(1)
Wolak Grzegorz
(1)
Wróbel Marcin (1977- )
(1)
Wszendybył Ewa
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(4)
2010 - 2019
(13)
2000 - 2009
(35)
1990 - 1999
(4)
1980 - 1989
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(14)
1901-2000
(3)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(58)
Język
polski
(59)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(9)
Studenci
(5)
0-5 lat
(1)
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Hotelarze
(1)
Menedżerowie
(1)
Szkoły średnie
(1)
Wykładowcy wyższych uczelni
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(2)
Literatura polska
(2)
Film polski
(1)
Literatura kanadyjska
(1)
Temat
Kobieta
(5200)
Rodzina
(4006)
Przyjaźń
(3824)
Miłość
(3250)
Tajemnica
(2946)
Hotelarstwo
(-)
Śledztwo i dochodzenie
(2933)
Relacje międzyludzkie
(2508)
Zabójstwo
(2168)
Życie codzienne
(1902)
Magia
(1728)
Zwierzęta
(1600)
Dzieci
(1587)
Literatura polska
(1566)
Dziewczęta
(1524)
Uczucia
(1394)
Nastolatki
(1374)
II wojna światowa (1939-1945)
(1360)
Język polski
(1354)
Rodzeństwo
(1345)
Uczniowie
(1257)
Dziecko
(1241)
Literatura dziecięca polska
(1151)
Małżeństwo
(1130)
Filozofia
(1110)
Wychowanie w rodzinie
(1044)
Ludzie a zwierzęta
(1012)
Chłopcy
(996)
Trudne sytuacje życiowe
(990)
Sekrety rodzinne
(926)
Wybory życiowe
(925)
Policjanci
(904)
Żydzi
(890)
Osoby zaginione
(876)
Relacja romantyczna
(876)
Władcy
(868)
Psy
(859)
Historia
(848)
Kultura
(817)
Boże Narodzenie
(786)
Podróże
(773)
Prywatni detektywi
(767)
Wychowanie
(750)
Pisarze polscy
(746)
Przestępczość zorganizowana
(740)
Walka dobra ze złem
(716)
Literatura
(710)
Pamiętniki polskie
(700)
Polityka
(698)
Młodzież
(692)
Koty
(679)
Krainy i światy fikcyjne
(677)
Arystokracja
(674)
Stworzenia fantastyczne
(667)
Mężczyzna
(648)
Literatura młodzieżowa polska
(641)
Psychologia
(637)
Poszukiwania zaginionych
(635)
Uprowadzenie
(634)
Matki i córki
(627)
Samorealizacja
(620)
Wakacje
(606)
Wojna
(597)
Dziennikarze
(584)
Sztuka
(574)
Nauczyciele
(562)
Polacy za granicą
(558)
Wojsko
(550)
Zemsta
(550)
Przedsiębiorstwo
(549)
Nauczanie
(540)
Pedagogika
(522)
Dramat polski
(519)
Obyczaje i zwyczaje
(513)
Śmierć
(509)
Psychoterapia
(503)
Zakochanie
(502)
Czytanie
(497)
Dziadkowie i wnuki
(496)
Zarządzanie
(494)
Dojrzewanie
(493)
Matematyka
(483)
Osobowość
(472)
Spisek
(472)
Seryjni zabójcy
(467)
Przyroda
(459)
Ojcowie i córki
(453)
Postawy
(451)
Lekarze
(447)
Samotność
(444)
Marzenia
(443)
Język angielski
(433)
Nauka
(432)
Opieka nad zwierzętami
(432)
Nauczanie początkowe
(427)
Czarownice i czarownicy
(426)
Stosunki interpersonalne
(426)
Ludzie bogaci
(423)
Pisarze
(417)
Politycy
(407)
Samopoznanie
(407)
Temat: czas
2001-
(4)
1901-2000
(2)
1801-1900
(1)
1989-
(1)
1989-2000
(1)
Temat: miejsce
Polska
(2)
Warszawa
(2)
Anglia (Wielka Brytania)
(1)
Europa
(1)
Gatunek
Podręcznik
(19)
Publikacje dydaktyczne
(10)
Monografia
(2)
Opracowanie
(2)
Powieść obyczajowa
(2)
Felieton polski
(1)
Film edukacyjny
(1)
Informator
(1)
Kryminał
(1)
Materiały pomocnicze
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Podręczniki
(1)
Powieść
(1)
Powieść historyczna
(1)
Przewodniki
(1)
Publicystyka polska
(1)
Romans
(1)
Słowniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(5)
Zarządzanie i marketing
(3)
Architektura i budownictwo
(1)
Historia
(1)
Styl życia, moda i uroda
(1)
59 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Zakończenie w jęz. ang., niem., załączniki część. w jęz. ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 47689 (1 egz.)
Kaucja: 29,60 zł
Książka
W koszyku
(Biedni krewni / M. C. Beaton ; [1])
M.C. Beaton to pseudonim autora, nazwa właściwa: Marion Chesney.
Powieść Lady Fortescue jest pierwszą częścią serii o biednych krewnych. Życie nie jest łatwe dla biednych krewnych z wyższych sfer Anglii, ale los i sprytne plany zbliżają ich do siebie. Lady Fortescue i pułkownik Sandhurst obmyślają plan: co by było, gdyby przekształcili jej zrujnowany dom przy Bond Street w elegancki hotel, oferujący swoim gościom przyjemność bycia obsługiwaną przez szlachtę? Z pomocą innych upadłych arystokratów właśnie to robią i tak powstaje najnowszy londyński hotel Ubodzy Krewni. Lokal od razu staje się hitem wśród najznakomitszych obywateli Londynu, z wyjątkiem księcia Rowcester, siostrzeńca Lady Fortescue. Rowcester uważa, że wejście jego ciotki do branży oczernia ich nazwisko rodowe i jest zdecydowany zamknąć hotel – do czasu, aż pozna pannę Harriett James, uroczą młodą kobietę, która po śmierci rodziców i utracie majątku przyjmuje ofertę Lady Fortescue i zostaje szefem kuchni Ubogich Krewnych. Rowcester przenosi się do ubogich krewnych – rzekomo po to, aby mieć oko na interesy ciotki. [opis wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Brak informacji o dostępności: sygn. 821-3 ang. (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49390 (1 egz.)
Kaucja: 29,80 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49782 (1 egz.)
Kaucja: 35,52 zł
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 51098 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Pascal 2004 : hotele i restauracje w Polsce / koordynator projektu Katarzyna Bury. - Wyd. 4, zaktual. - Bielsko-Biała : Wydaw. Pascal, cop. 2003. - 817 s. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Megabombkowy Hotel Gwiazdkowy / Tracey Corderoy, Tony Neal ; przekład: Agata Byra. - Wydanie I. - Warszawa : Zielona Sowa, 2018. - [26] stron : ilustracje kolorowe ; 30 cm.
Tytuł oryginału: The Christmas Extravaganza Hotel.
Wiek: 4+.
Poznajcie cudownie świąteczną opowieść o radości płynącej z niespodzianek! Misiek przygotowuje się na spokojne, leniwe Boże Narodzenie. Żaba nie może się doczekać świecidełkaśnych, bombkastycznych świąt w Megabombkowym Hotelu Gwiazdkowym. Żadne z nich nie spodziewa się, co wyniknie z ich spotkania.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 171-177.
Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
WprowadzenieI. Hotelarstwo w turystyce1. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa2. Miejsce hotelarstwa w turystyce w dobie globalizacji3. Organizacja hotelarstwa w Polsce4. Przedsiębiorstwo hotelarskie i jego otoczenie5. Misja. wizja i strategia w przedsiębiorstwie hotelarskim6. Współpraca pomiędzy hotelami a odbiorcami usług hotelarskich7. Zakres usług w hotelarstwie7.1. Klasyfikacja i podział hoteli7.2. Rodzaje usług hotelarskichII. Wybrane zagadnienia z teorii organizacji1. Organizacja - wybrane pojęcia2. Rodzaje struktur organizacyjnych3. Celowość i racjonalność struktury4. Podstawowe komórki organizacyjne w hotelu5. Schemat opisu stanowiska pracy6. Systemy organizacyjne w hotelarsrwie7. Schemat organizacyjn8. Formy organizacyjno-prawne hotelu jako przedsiębiorstwa9. Podstawowe dokumenty organizacyjne w hoteluIII. Organizacja współczesnego hotelu1. Części składowe współczesnego hotelu o rozbudowanym programie użytkowym1.1. Otoczenie eksploatacyjne.1.2. Budynek lub zespół budynków1.3. Recepcja1.4. Komunikacja i transport wewnętrzny1.5. Zespół mieszkalny1.6. Zespół gastronomiczny1.7. Zespół wielofunkcyjny1.8. Zespół handlowo-usługowy1.9. Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy1.10. Zaplecze socjalne pracowników1.11. Administracja hoteluIV. Czynnik osobowy w hotelu1. Sylwetka wzorowego hotelarza - kodeks etyki hotelarza2. Zasady zatrudniania i czas pracy w hotelu3. Sytuacje kryzysowe oraz odpowiedzialność materialna pracowników4. Rekrutacja pracowników i jej formy5. Szkolenia pracowników.6. Ocena pracowników7. Systemy motywacyjne8. Nagrody i wyróżnieniaV. Organizacja jakości usług w przedsiębiorstwie hotelarskim1. Zagadnienia podstawowe1.1. Pomiar jakości usług2. Metody oddziaływania na poziom usług w hotelarstwie2.1. Standardy i procedury obsługi2.2. Kategoryzacja w obiektach hotelarskich2.3. Kontrola wewnętrzna i zewnętrzna2.4. Konkursy branżowe2.5. Normy ISO w hotelarstwie2.6. System HACCP w gastronomii hotelowej3. Analiza i ocena poziomu jakości usług3.1. Metoda servqual3.2. Technika incydentów krytycznych3.3. Pojęcie satysfakcji klienta.VI. Organizacja bezpieczeństwa w hotelu1. Bezpieczeństwo gościa i jego mienia w hotelu1.1. Istota hotelarstwa a obowiązki hotelu względem gościa i jego mienia1.2. Stan techniczny hotelu a bezpieczeństwo gości1.3. Zabezpieczenia stosowane w hotelach1.4. Systemy i metody zabezpieczeń w obiektach hotelarsko-gastronomicznych1.5. Obowiązki hotelu oraz personelu względem gościa i jego mienia2. Podstawowe obowiązki w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy2.1. Odpowiedzialność hotelarza pracodawcy2.2. Prawa i obowiązki pracownika2.3. Szkolenie pracowników w zakresie BHP3. Przystosowanie hoteli do potrzeb gości niepełnosprawnych4. Hotel a otoczenie i środowisko naturalneVII. Organizacja nowego przedsiębiorstwa1. Procedura uruchomienia przedsiębiorstwa2. Procedura kategoryzacyjna3. Proces inwestycyjny4. Programy użytkowe5. Przygotowanie obiektu do eksploatacji6. Biznesplan.Literatura przytaczana i uzupełniającaWykaz rysunków
Wprowadzenie * I. Hotelarstwo w turystyce * 1. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa * 2. Miejsce hotelarstwa w turystyce w dobie globalizacji * 3. Organizacja hotelarstwa w Polsce * 4. Przedsiębiorstwo hotelarskie i jego otoczenie * 5. Misja. wizja i strategia w przedsiębiorstwie hotelarskim * 6. Współpraca pomiędzy hotelami a odbiorcami usług hotelarskich * 7. Zakres usług w hotelarstwie * 7.1. Klasyfikacja i podział hoteli * 7.2. Rodzaje usług hotelarskich * II. Wybrane zagadnienia z teorii organizacji * 1. Organizacja - wybrane pojęcia * 2. Rodzaje struktur organizacyjnych * 3. Celowość i racjonalność struktury * 4. Podstawowe komórki organizacyjne w hotelu * 5. Schemat opisu stanowiska pracy * 6. Systemy organizacyjne w hotelarsrwie * 7. Schemat organizacyjny * 8. Formy organizacyjno-prawne hotelu jako przedsiębiorstwa * 9. Podstawowe dokumenty organizacyjne w hotelu * III. Organizacja współczesnego hotelu * 1. Części składowe współczesnego hotelu o rozbudowanym programie użytkowym * 1.1. Otoczenie eksploatacyjne. * 1.2. Budynek lub zespół budynków * 1.3. Recepcja * 1.4. Komunikacja i transport wewnętrzny * 1.5. Zespół mieszkalny * 1.6. Zespół gastronomiczny * 1.7. Zespół wielofunkcyjny * 1.8. Zespół handlowo-usługowy * 1.9. Zespół rekreacyjno-wypoczynkowy * 1.10. Zaplecze socjalne pracowników * 1.11. Administracja hotelu * IV. Czynnik osobowy w hotelu * 1. Sylwetka wzorowego hotelarza - kodeks etyki hotelarza * 2. Zasady zatrudniania i czas pracy w hotelu * 3. Sytuacje kryzysowe oraz odpowiedzialność materialna pracowników * 4. Rekrutacja pracowników i jej formy * 5. Szkolenia pracowników * 6. Ocena pracowników * 7. Systemy motywacyjne * 8. Nagrody i wyróżnienia * V. Organizacja jakości usług w przedsiębiorstwie hotelarskim * 1. Zagadnienia podstawowe * 1.1. Pomiar jakości usług * 2. Metody oddziaływania na poziom usług w hotelarstwie * 2.1. Standardy i procedury obsługi * 2.2. Kategoryzacja w obiektach hotelarskich * 2.3. Kontrola wewnętrzna i zewnętrzna * 2.4. Konkursy branżowe * 2.5. Normy ISO w hotelarstwie * 2.6. System HACCP w gastronomii hotelowej * 3. Analiza i ocena poziomu jakości usług * 3.1. Metoda servqual * 3.2. Technika incydentów krytycznych * 3.3. Pojęcie satysfakcji klienta * VI. Organizacja bezpieczeństwa w hotelu * 1. Bezpieczeństwo gościa i jego mienia w hotelu * 1.1. Istota hotelarstwa a obowiązki hotelu względem gościa i jego mienia * 1.2. Stan techniczny hotelu a bezpieczeństwo gości * 1.3. Zabezpieczenia stosowane w hotelach * 1.4. Systemy i metody zabezpieczeń w obiektach hotelarsko-gastronomicznych * 1.5. Obowiązki hotelu oraz personelu względem gościa i jego mienia * 2. Podstawowe obowiązki w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy * 2.1. Odpowiedzialność hotelarza pracodawcy * 2.2. Prawa i obowiązki pracownika * 2.3. Szkolenie pracowników w zakresie BHP * 3. Przystosowanie hoteli do potrzeb gości niepełnosprawnych * 4. Hotel a otoczenie i środowisko naturalne * VII. Organizacja nowego przedsiębiorstwa * 1. Procedura uruchomienia przedsiębiorstwa * 2. Procedura kategoryzacyjna * 3. Proces inwestycyjny * 4. Programy użytkowe * 5. Przygotowanie obiektu do eksploatacji * 6. Biznesplan
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 64 (1 egz.)
Kaucja: 33,92 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50161 (1 egz.)
Kaucja: 10,06 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50161 (1 egz.)
Kaucja: 12,15 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 338.48 (1 egz.)
Kaucja: 52,11 zł
Książka
W koszyku
Zadziwiające jak bardzo nieodkrytym krajem jest Polska. Nie wiemy gdzie i co zjeść, nie mamy pojęcia gdzie przenocować. Nikt nam dotąd nie powiedział, że wystarczy odrobinę zboczyć z utartego szlaku, żeby odnaleźć miejsca magiczne i nieprawdopodobnie smaczne. Magda Gessler od lat przemierza nasz kraj wzdłuż i wszerz. W trakcie swoich podróży poznała ludzi tworzących z pasją nietuzinkowe restauracje i hotele. W swoim przewodniku postanowiła podzielić się doświadczeniem tych miejsc, bo ich istnienie jest spełnieniem jej marzenia o Polsce smacznej, serdecznej i gościnnej. Wszystkie miejsca w przewodniku łączy jedno - nie należą do sieciowych korporacji gastronomicznych czy hotelowych. Atmosfera którą można w nich odnaleźć nie ma sobie równych, bo właściciele tych lokali - restauracji i hoteli - obecni są w nich zarówno duchem jak i ciałem. Niektóre miejsca szczególnie ciepło zachowały sięw pamięci Magdy Gessler, postanowiła więc uhonorować je "Poziomkami Magdy Gessler", jej prywatnym znakiem jakości.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Od czterech lat nieustannie podróżuję po Polsce. Łącznie przejechałam już ponad 300 tysięcy kilometrów, przemierzając ją wzdłuż i wszerz. Podróże pozwalają mi na odkrywanie kraju, o jakim zawsze marzyłam - pełnym smaku, zapachu, koloru i serdeczności. Odnalazłam w nim cudowne rodzinne restauracje i hotele zachwycające nieprawdopodobną jakością i wzruszającą czasem dbałością o gości. Polska to dziś dla wszystkich ogromna, radosna niespodzianka. Jest pełna miejsc niezwykłych, rodzinnych, serdecznych i zjawiskowo pysznych. Ekologiczna rodzinna kuchnia zaskakuje odkrywaniem na nowo starych, zapomnianych smaków we współczesnej, zdrowej i pełnej smaku formie. Nasze hotele śmiało mogą konkurować z najbardziej znanymi światowymi markami, niejednokrotnie bijąc je na głowę nie tylko jakością usług, ale niepowtarzalną w skali świata lokalizacją. Ogromnie się cieszę, że te wszystkie cuda mamy tuż obok, na wyciągnięcie ręki, w dodatku nader często w cenach zupełnie nieświatowych. 151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce to mój subiektywny, emocjonalny wybór. Stoi za nim potrzeba podzielenia się z wami moim smakiem i ogromna chęć wskazania pysznych miejsc, których właściciele i ich rodziny pracują z pasją i miłością. Skorzystanie z ich gościnności będzie najlepszym potwierdzeniem, że ten wysiłek ma sens. Dla mnie będzie to ogromna satysfakcja, płynąca z tego, że mogłam pokazać restauracje spełniające marzenia o zapomnianych smakach, i hotele, w których po prostu poczujecie się jak w domu. Weźcie ze sobą na wyprawę mój przewodnik. Zaprowadzi was w tajemnicze miejsca i pokaże cuda, o których w Polsce dotąd nikomu się nie śniło. [Magda Gessler]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wszystko o sławnych, starych hotelach. "Hotele są podobne do kobiet. To nie jest złe zdanie, jak na początek niniejszego studium. Błyskotliwy paradoks zwiększa prawdopodobieństwo, że szanowni czytelnicy zechcą przeczytać przynajmniej pierwszą stronę, a to w naszej branży połowa sukcesu."
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 6 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 82-92 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. BP 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 338.48 (1 egz.)
Kaucja: 30,00 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50026 (1 egz.)
Kaucja: 15,53 zł
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 8722, 10179 (2 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Karczmy, zajazdy, restauracje / Barbara Kaniewska. - Warszawa : Hachette, 2007. - 359 s. : il. kolor., mapy ; 22 cm.
(Miejsca Niezwykłe)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 49790 (1 egz.)
Kaucja: 33,71 zł
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej