Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(45)
Forma i typ
Książki
(45)
Publikacje dydaktyczne
(5)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(46)
wypożyczone
(1)
Placówka
CN1 (św. Wincentego 85)
(32)
WP130 (św. Wincentego 85)
(4)
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
(11)
Autor
Górska-Warsewicz Hanna
(4)
Bobola Agnieszka
(3)
Świstak Ewa
(3)
Świątkowska Monika
(3)
Balińska Agata
(2)
Górska-|Warsewicz Hanna
(2)
Maciąg Agnieszka (zarządzanie)
(2)
Ozimek Irena
(2)
Siudek Tomasz
(2)
Tul-Krzyszczuk Agnieszka
(2)
Zawojska Aldona
(2)
Adamczyk Joanna
(1)
Baran Joanna (1982- )
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Bud-|Gusaim Jan (1932-2003)
(1)
Będkowski Krzysztof
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Drabik Ewa
(1)
Duda Przemysław (fizyk)
(1)
Filipiak Tadeusz
(1)
Granopis Marian
(1)
Górska-Warsewicz Hanna. Red
(1)
Gębska Monika
(1)
Gębski Jerzy
(1)
Hałkowski Jacek
(1)
Jeznach Maria
(1)
Jeżewska-|Zychowicz Marzena
(1)
Kaleta Agnieszka
(1)
Kaleta Tadeusz (1953- )
(1)
Karbowiak Katarzyna
(1)
Kiedryńska Lidia
(1)
Kowalczuk Iwona (nauki rolnicze)
(1)
Kowrygo Barbara (1946- )
(1)
Kołożyn-Krajewska Danuta (1954- )
(1)
Koźmińska Joanna (nauki techniczne)
(1)
Kraciuk Jakub
(1)
Kudlińska-Chylak Anna
(1)
Kulykovets Olena
(1)
Mikulska Teresa (nauki ekonomiczne)
(1)
Mikuta Beata
(1)
Mitek Marta
(1)
Najder-Stefaniak Krystyna
(1)
Najder-|Stefaniak Krystyna
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Nowacka Wiesława
(1)
Nowak Dorota (nauki rolnicze)
(1)
Orłowski Arkadiusz
(1)
Papciak Dorota
(1)
Pawluśkiewicz Bogumiła
(1)
Piekut Kazimierz
(1)
Pietrzak Michał (nauki ekonomiczne). Red
(1)
Pilska Magdalena
(1)
Podstawka Marian (1954- )
(1)
Półtorak Andrzej
(1)
Roszkowski Henryk
(1)
Sadowska Ała
(1)
Sawicka Beata
(1)
Sawicka Beata (hotelarstwo). Red
(1)
Sieczko Anna
(1)
Sikorska-|Wolak Izabela
(1)
Siudek Tomasz. Red
(1)
Snihur Stefan
(1)
Stangierska Dagmara
(1)
Staranowicz Agnieszka
(1)
Słowiński Mirosław
(1)
Tyburski Józef
(1)
Wiatrak Andrzej Piotr
(1)
Wojdalski Janusz
(1)
Wyrzykowska Barbara (1973- )
(1)
Zaniewska Teresa (1954- )
(1)
Zaremba Robert
(1)
Zawadka Jan
(1)
Żakowska-|Biemans Sylwia
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(14)
2000 - 2009
(31)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(45)
Język
polski
(45)
Odbiorca
Studenci
(5)
Szkoły wyższe
(5)
Temat
Turystyka
(6)
Żywność
(6)
Hotelarstwo
(3)
Usługi
(3)
Agroturystyka
(2)
Etyka biznesu
(2)
Gastronomia
(2)
Gospodarstwo rolne
(2)
Agrotechnika
(1)
Analiza chemiczna
(1)
Anoreksja
(1)
Bhp
(1)
Budownictwo wiejskie
(1)
Bulimia
(1)
Ekoturystyka
(1)
Ergonomia
(1)
Finanse
(1)
Fotografia cyfrowa
(1)
Fundusze strukturalne UE
(1)
Grunty rolne
(1)
Informatyka
(1)
Inżynieria środowiska
(1)
Jakość produktu
(1)
Las
(1)
Ludzie a zwierzęta
(1)
Nauczyciele
(1)
Odżywianie
(1)
Osobowość
(1)
Otyłość
(1)
PHARE
(1)
Przemysł rolno-spożywczy
(1)
Przetwarzanie obrazów
(1)
Regiony przygraniczne
(1)
Religia
(1)
Rolnictwo
(1)
Rolnictwo ekologiczne
(1)
SAPARD
(1)
Szkoły polskie
(1)
Teledetekcja
(1)
Teoria gier
(1)
Toksykologia
(1)
Wieś
(1)
Woda
(1)
Wojna światowa (1939-1945)
(1)
Zarządzanie projektami
(1)
Zootechnika
(1)
Zwierzęta
(1)
Ścieki
(1)
Środowisko człowieka
(1)
Żywność ekologiczna
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Podręcznik
(16)
Publikacje dydaktyczne
(12)
Materiały pomocnicze dla szkół wyższych
(1)
45 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 190-191.
Wstęp * 1. Przedmiot i zadania ergonomii * 1.1. Rys historyczny * 1.2. Obszary zainteresowań współczesnej ergonomii * 1.3. Ergonomia korekcyjna i koncepcyjna. Cykl życia produktu * 1.4. Struktura i przedmiot ergonomii * 1.5. Obszary specjalizacji ergonomii * 1.6. Ergonomia a higiena, bezpieczeństwo i ochrona pracy * 1.7. Metodyka ergonomii * 1.8. Narzędzia analityczne * 1.9. Praktyczne zastosowanie Listy Dortmundzkiej jako narzędzia analitycznego w ergonomii * 2. Ergonomia w działalności inżynierskiej * 2.1. Diagnoza ergonomiczna * 2.2. Przedmiot diagnozy – człowiek * 2.3. Przedmiot diagnozy – maszyna * 2.4. Przedmiot diagnozy – środowisko * 2.5. Ocena obciążenia fizycznego pracą * 2.6. Ocena obciążenia psychicznego pracą * 2.7. Ocena obciążenia środowiskowego pracą * 3. Projektowanie ergonomiczne * 3.1. Ergonomiczne założenia projektowe * 3.2. Ergonomiczne kryteria projektowe * 3.3. Antropometria w projektowaniu ergonomicznym * 3.4. Komputerowe wspomaganie projektowania ergonomicznego * 3.5. Projektowanie komputerowego stanowiska pracy * 4. Ergonomiczne aspekty organizacji pracy * 4.1. Ergonomia w optymalizacji pracy zmianowej * 4.2. Obciążenie wynikające z organizacji pracy zawodowej * 4.3. Przerwy w pracy * 5. Społeczne i ekonomiczne aspekty ergonomii * 5.1. Uwarunkowania społeczne i ekonomiczne * 5.2. Pożytki wymierne dla organizacji płynące z wdrożeń ergonomicznych * 5.3. Pożytki niewymierne dla organizacji płynące z wdrożeń ergonomicznych * 5.4. Ergonomia osób z niepełnosprawnością * 6. Człowiek w środowisku pracy i jego ochrona * 6.1. Człowiek w środowisku pracy * 6.2. Stan prawny i prawne podstawy stosowania, wprowadzania do obrotu środków ochrony indywidualnej * 6.3. Ogólna klasyfikacja środków ochrony indywidualnej * 6.4. Zasady doboru środków ochrony indywidualnej * 6.5. Zagrożenia w ocenie organizatora pracy * 6.6. Hałas i jego oddziaływanie na organizm ludzki * 6.7. Ochrona przed hałasem słyszalnym, infradźwiękowym i ultradźwiękowym * 6.8. Wibracje i ich oddziaływanie na organizm ludzki * 6.9. Ochrona przed wibracjami miejscowymi i ogólnymi * 7. Czynniki psychofizjologiczne pracy, ich badanie i wykorzystanie przez organizatora pracy * 7.1. Rys historyczny badań w zakresie psychofizjologii człowieka * 7.2. Ciężkość pracy * 7.3. Sprawność fizyczna pracownika * 7.4. Zmęczenie pracą * 7.5. Organizacja pracy a uwarunkowania psychofizjologiczne * 7.6. Zalecenia praktyczne uwzględniające przesłanki psychofizjologiczne w kształtowaniu warunków i przebiegu pracy ludzkiej
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 331 (1 egz.)
Kaucja: 23,00 zł
Książka
W koszyku
Bibliogr. przy pracach.
1. Aspekty żywieniowe i legislacyjne wybranych grup żywności funkcjonalnej * KATARZYNA STOŚ * 2. Dodatki do żywności: naturalne = bezpieczne? * JANUSZ CZAPSKI * 3. Działania przemysłu żywnościowego na rzecz poprawy jakości żywieniowej produktów * MARTA TOMASZEWSKA * 4. Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i przetworów mięsnych * MIROSŁAW SŁOWIŁSKI * 5. Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą olejów jadalnych * KRZYSZTOF KRYGIER, MAŁGORZATA WRONIAK, MAGDALENA MASZEWSKA * 6. Kształtowanie jakości żywieniowej pieczywa w procesie technologicznym na podstawie przedsiębiorstwa Lantmannen Unibake Poland Sp. z o.o. * AGNIESZKA ZAGROBA, JANUSZ B. BERDOWSKI, WITOLD LISIECKI * 7. Akryloamid - charakterystyka, występowanie w żywności i ryzyko dla zdrowia * HANNA MOJSKA * 8. Związki kształtujące jakość napojów winiarskich i spirytusowych * EDYTA LIPIŁSKA, SYLWIA BONIN * 9. Wpływ procesów technologicznych na zawartość biotoksyn morskich w mięsie małży i skorupiaków * MIROSŁAW MICHALSKI * 10.Zmiany jakościowe miodu w procesie jego pozyskiwania i przetwórstwa * SŁAWOMIR BAKIER * 11. Jakość a proces technologiczny na przykładzie zakładów gastronomicznych * EWA CZARNIECKA-SKUBINA * 12. Wybrane aspekty jakości żywności niekonwencjonalnej * IZABELA STEINKA, ANITA KUKUŁOWICZ * 13. Sposoby otrzymywania skrobi opornej * MAŁGORZATA KAPELKO, TOMASZ ZIĘBA, WACŁAW LESZCZYŁSKI, ARTUR GRYSZKIN, EWA ZDYBEL
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53760 (1 egz.)
Kaucja: 24,90 zł
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 229-238.
Turyści coraz częściej poszukują niepowtarzalnych ofert wypoczynku z dala od zgiełku znanych kurortów. Cechy turystyki na terenach niezurbanizowanych poszukiwane przez turystów to możliwość wypoczynku w środowisku odmiennym od warunków życia i pracy w mieście oraz możliwość bezpośredniego kontaktu ze środowiskiem przyrodniczym czy też ze środowiskiem wiejskim. Zainteresowanie tego typu spędzaniem wolnego czasu jest szansą i wyzwaniem dla kwaterodawców turystyki wiejskiej. Obszary wiejskie dają możliwość tworzenia ciekawych i oryginalnych produktów turystycznych, których wartością mogą być m.in. walory przyrodnicze, kultura ludowa, możliwość uprawiania turystyki konnej, bliskość lasów. Kształtowanie rozwoju turystyki wymaga nie tylko znajomości istoty produktu turystycznego, ale również zaangażowania wielu podmiotów zarówno publicznych, jak i prywatnych. Istotną rolę w tym procesie odgrywają organy administracji publicznej różnych szczebli, które posiadają szeroki zakres kompetencji, umożliwiający im skuteczne oddziaływanie na warunki rozwoju turystyki.
Wprowadzenie * Rozdział 1. Znaczenie rozwoju turystyki w gospodarce wsi * 1.1. Produkt turystyki wiejskiej * 1.2. Kształtowanie rozwoju turystyki przez samorząd lokalny * Rozdział 2. Turystyczne i rekreacyjne wykorzystanie komponentów środowiskowych terenów niezurbanizowanych * 2.1. Zagospodarowanie turystyczno-rekreacyjne Lasów Państwowych w Polsce - stan obecny i perspektywy * 2.2. Woda w środowisku rolniczym i leśnym jako walor turystyczny * 2.3. Rybactwo rekreacyjne jako forma turystyki i rekreacji * 2.4. Konie w rekreacji, turystyce jeździeckiej i agroturystyce * Rozdział 3. Zagrożenia związane z turystyką * 3.1. Zmiany w siedliskach leśnych powodowane przez turystykę i rekreację * 3.2. Wybrane zagrożenie zdrowotne w turystyce na terenach niezurbanizowanych * Rozdział 4. Organizacja wyjazdów i korzystanie z usług turystycznych * 4.1. Specyfika świadczenia usług hotelarskich na terenach niezurbanizowanych * 4.2. Praktyczne aspekty organizacji wypraw turystycznych w tereny niezurbanizowane * 4.3. Ochrona konsumentów na rynku usług turystycznych - wybrane aspekty
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 53777 (1 egz.)
Kaucja: 29,03 zł
Książka
W koszyku
Współczesna turystyka i rekreacja - nowe wyzwania i trendy / pod red. Ireny Ozimek. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2012. - 259, [1] s., [14] s. tabl. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. BP 338.48 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48292 (1 egz.)
Kaucja: 23,20 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18.A (4 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 51850 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Podstawy finansów : teoria i praktyka / Marian Podstawka. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2005. - 366, [1] s. : wykr. ; 24 cm.
Bibliogr. s. 366-[367].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14.0 (4 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 005 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. BP 502/504 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Rozprawy Naukowe i Monografie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego ; 385)
Bibliogr. s. 297-314.
Streszcz. ang.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 13.0 (3 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 657 (1 egz.)
Kaucja: 39,20 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 14.0 (4 egz.)
Książka
W koszyku
Forma i typ
Bibliogr. s. [80].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 48336 (1 egz.)
Kaucja: 11,20 zł
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 4655 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 50556 (1 egz.)
Kaucja: 33,15 zł
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5726 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 338.48 (1 egz.)
Kaucja: 43,00 zł
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. BP 63 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 225-[229].
Dla studentów kierunków ekonomicznych i zarządzania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Depozyt WSB (św. Wincentego 85)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 18.C (5 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 5624 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 50595 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej