Kuchnia wegetariańska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(15)
Forma i typ
Książki
(15)
Poradniki i przewodniki
(15)
Dostępność
dostępne
(13)
wypożyczone
(6)
Placówka
BD40 (Suwalska 11)
(5)
CN1 (św. Wincentego 85)
(1)
W2 (Bazyliańska 6)
(2)
W29 (Rembielińska 6a)
(3)
W37 (Smoleńska 94)
(3)
W60 (Krasnobrodzka 11)
(1)
W64 (Radzymińska 121)
(1)
W72 (Suwalska 11)
(1)
W98 (Kondratowicza 23)
(1)
WP130 (św. Wincentego 85)
(1)
Autor
Maciąg Agnieszka (1969- )
(2)
Castagna Emiliano
(1)
Cegielska Agnieszka (1979- )
(1)
Curto Loli (1956- )
(1)
Gerhard Ingrid
(1)
Madejska Weronika
(1)
Mazurkiewicz-Petek Sylwia
(1)
Młyńczyk Weronika
(1)
Ochman Paweł
(1)
Pawlikowska Beata (1965- )
(1)
Rias-Bucher Barbara (1948- )
(1)
Sobczak Maia
(1)
Szaciłło Karolina
(1)
Szaciłło Maciej
(1)
Trybulska Aneta
(1)
Ullenka
(1)
Urban Viola
(1)
Wolański Robert (fotograf)
(1)
Wolański Robert (fotografia)
(1)
Wójciak Dominika
(1)
Zgliczyńska Danuta
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(12)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(15)
Kraj wydania
Polska
(15)
Język
polski
(15)
Temat
Kobieta
(5227)
Rodzina
(4023)
Przyjaźń
(3841)
Miłość
(3262)
Tajemnica
(2964)
Kuchnia wegetariańska
(-)
Śledztwo i dochodzenie
(2940)
Relacje międzyludzkie
(2524)
Zabójstwo
(2175)
Życie codzienne
(1911)
Magia
(1734)
Zwierzęta
(1608)
Dzieci
(1593)
Literatura polska
(1566)
Dziewczęta
(1534)
Uczucia
(1407)
Nastolatki
(1381)
II wojna światowa (1939-1945)
(1367)
Język polski
(1354)
Rodzeństwo
(1349)
Uczniowie
(1259)
Dziecko
(1241)
Literatura dziecięca polska
(1151)
Małżeństwo
(1135)
Filozofia
(1110)
Wychowanie w rodzinie
(1044)
Ludzie a zwierzęta
(1016)
Chłopcy
(1004)
Trudne sytuacje życiowe
(1004)
Wybory życiowe
(940)
Sekrety rodzinne
(934)
Policjanci
(908)
Żydzi
(896)
Relacja romantyczna
(882)
Osoby zaginione
(878)
Psy
(865)
Władcy
(864)
Historia
(847)
Kultura
(823)
Boże Narodzenie
(786)
Podróże
(777)
Prywatni detektywi
(768)
Wychowanie
(750)
Pisarze polscy
(747)
Przestępczość zorganizowana
(743)
Walka dobra ze złem
(718)
Literatura
(710)
Pamiętniki polskie
(700)
Polityka
(698)
Młodzież
(694)
Arystokracja
(681)
Koty
(680)
Krainy i światy fikcyjne
(680)
Stworzenia fantastyczne
(668)
Mężczyzna
(651)
Literatura młodzieżowa polska
(641)
Poszukiwania zaginionych
(637)
Psychologia
(637)
Uprowadzenie
(637)
Matki i córki
(628)
Samorealizacja
(624)
Wakacje
(608)
Wojna
(598)
Dziennikarze
(587)
Sztuka
(576)
Nauczyciele
(563)
Polacy za granicą
(560)
Zemsta
(554)
Wojsko
(551)
Przedsiębiorstwo
(549)
Nauczanie
(540)
Pedagogika
(522)
Dramat polski
(517)
Obyczaje i zwyczaje
(515)
Śmierć
(510)
Zakochanie
(506)
Psychoterapia
(504)
Dziadkowie i wnuki
(500)
Czytanie
(497)
Dojrzewanie
(495)
Zarządzanie
(494)
Matematyka
(483)
Spisek
(474)
Osobowość
(473)
Seryjni zabójcy
(472)
Przyroda
(461)
Ojcowie i córki
(457)
Postawy
(452)
Lekarze
(449)
Marzenia
(445)
Samotność
(445)
Język angielski
(435)
Nauka
(434)
Opieka nad zwierzętami
(433)
Ludzie bogaci
(430)
Nauczanie początkowe
(428)
Czarownice i czarownicy
(427)
Stosunki interpersonalne
(426)
Pisarze
(424)
Samopoznanie
(410)
Politycy
(409)
Gatunek
Książka kucharska
(14)
Przepisy kulinarne
(9)
Publikacja bogato ilustrowana
(9)
Poradnik
(3)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(14)
Medycyna i zdrowie
(3)
Dom i ogród
(1)
15 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Mieszu, mieszu : co ugotuje makaroniarz / Emiliano Castagna. - Bielsko-Biała : Pascal, 2023. - 284, [4] strony : fotografie ; 25 cm.
Włoska kuchnia to luz, zabawa, radość i bycie razem. Wystarczy kilka prostych składników i minimum czasu, by stworzyć wyborne danie. Przekonaj się sam, co makaroniarz zrobi z…
Emilliano Castagna nauczy cię czerpać przyjemność z gotowania i dobrze bawić się w kuchni w prawdziwie włoskiej atmosferze. Znajdziesz tu 130 przepisów na oryginalne włoskie potrawy mięsne i wegetariańskie, wyborne makarony oraz pyszne desery. Spróbuj linguine z Gorgonzolą i ‘Ndują, pieczonej ricotty w pomidorkach cherry czy cotolette z prosciutto cotto, przygotuj domowy likier bazyliowy, skosztuj ciasta ryżowego lub biscotti z figami. Buonissimo!
Przy każdym daniu, oprócz składników i opisu przygotowania, znajdziesz również kod QR do filmiku instruktażowego, dzięki czemu z gotowaniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze!
Wejdź do Włoskiej Akademii Kulinarnej i naucz się gotować jak prawdziwy Włoch! [Opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
(dostępność ok. 23.07.2024)
Książka
W koszyku
Naturalnie i ziołowo : 60 przepisów na zdrowie / Agnieszka Cegielska. - Warszawa : Słowne, copyright 2021. - 168, [8] stron : fotografie kolorowe ; 23 cm.
Odkryj dobroczynną moc ziół. Co możemy zrobić, by w codziennym życiu ograniczyć wpływ negatywnych czynników na nasz organizm? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - to powrót do natury. Jedz naturalnie, korzystaj z bogactw Matki Ziemi i dobroczynnej mocy ziół. Ta niedoceniana grupa składników ma Ci wiele do zaoferowania, a autorka będzie Twoją przewodniczką po ich świecie. Agnieszka Cegielska to znana propagatorka naturalnego stylu życia, autorka bestsellerów z cyklu "Naturalnie". Tym razem przygotowała 60 przepisów na pyszne ziołowe potrawy, które wzmocnią Twój organizm i polepszą nastrój, a jednocześnie pomogą Ci odnowić kontakt z naturalnym rytmem ciała. Znajdziesz tu przepisy na pobudzające poranne koktajle, smakowite, krzepiące zupy i lekkie dania, które pozwolą Ci się wyciszyć przed nocnym odpoczynkiem. Dzięki sile naturalnych składników i zawartych w przepisach ziół nauczysz się, jak żyć w zgodzie z sygnałami płynącymi z Twojego wnętrza. Smakowicie, zdrowo i naturalnie w jednym. czy to możliwe? Ależ tak.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
U góry okładki: Najsmaczniejsze potrawy, dzięki którym zachowasz równowagę i zdrowie.
U dołu okładki: Jak przyrządzić dania makrobiotyczne z: makaronów, zbóż, kiełków, tofu, roślin strączkowych, ryb, warzyw i alg.
Specjaliści od żywienia na całym świecie są zgodni co do tego, że dieta makrobiotyczna istotnie wpływa na nasze zdrowie, wygląd i równowagę wewnętrzną. Autorka książki zachęca do czerpania z niezwykłych wartości makrobiotyki. Zgodnie z wielowiekową tradycją Japonii - kraju wyróżniającego się zdumiewającą liczbą ludzi długowiecznych oraz bardzo niskim wskaźnikiem osób otyłych - celem makrobiotyki jest poszukiwanie równowagi niezbędnej do prowadzenia zdrowego i aktywnego życia. Makrobiotyka zakłada, że źródłem dolegliwości są pokarmy, w których naruszono naturalną równowagę. Dlatego dieta makrobiotyczna sprzyja profilaktyce i leczy ponad 200 chorób, w tym cukrzycę, pewne rodzaje nowotworów oraz zaburzenia układu sercowo-naczyniowego. Zastępując spożywanie cukru oraz tłuszczów zwierzęcych pokarmami korzystnymi dla zdrowia, makrobiotyka pozwala zachować zgrabną sylwetkę oraz wigor i optymizm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
(dostępność ok. 19.06.2024)
Książka
W koszyku
Stale rośnie liczba kobiet, u których zdiagnozowano łagodny nowotwór w postaci mięśniaka macicy. Skutki nieleczonych mięśniaków są poważne i mają negatywny wpływ na zdrowie. Utrudniają one zajście w ciążę, a w skrajnych przypadkach bywają przyczyną poronień. Często zalecane w takich sytuacjach leki lub - w ostateczności - operacje to niejedyne dostępne metody leczenia mięśniaków macicy. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przy pomocy diety wegetariańskiej i medycyny naturalnej (m.in. ziołolecznictwa) regulować zaburzenia hormonalne, wzmocnić mikrobiom jelitowy i wyeliminować objawy mięśniaków macicy. W ten sposób łatwiej poradzisz sobie z tą powszechną chorobą kobiecą. Wypróbuj terapię naturalną obkurczającą mięśniaki macicy.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 58616 (1 egz.)
Kaucja: 41,76 zł
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dom pełen miłości : przepisy na cztery pory roku / Agnieszka Maciąg ; zdjęcia Robert Wolański. - Wydanie I. - Kraków : Otwarte, 2021. - 351, [1] strona : fotografie kolorowe ; 25 cm.
Witaj Ukochana Przyjaciółko mojego serca! Napisałam tę książkę niemal jak list do Ciebie, w którym pragnę podzielić się dobrem i życiowym doświadczeniem. Pomysł na tę książkę zrodził się wśród moich czytelniczek i uczestniczek warsztatów. To one wymarzyły sobie książkę z przepisami na cztery pory roku, dla całej rodziny, na wszystkie okazje. A ja chciałam spełnić ich marzenie. Tak oto powstała książka pełna miłości, ciepła, inspiracji, z przepisami na dania zarówno dla wegetarian i wegan, jak i dla tych, którzy czasami jedzą drób zagrodowy czy dzikie ryby. W naszych rodzinach są przecież osoby w różnym wieku, o różnych preferencjach. To książka stworzona w domu, który jest sercem mojego wszechświata. Dzielę się zatem z Tobą także przepisem na stworzenie domowej przestrzeni, w której miłość rodzinna będzie się rozwijać. Wierzę, że zgodna, ciepła, kochająca się rodzina jest fundamentem szczęścia każdego z nas. Z miłością Agnieszka.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
(dostępność ok. 30.07.2024)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Smak życia / Agnieszka Maciąg ; zdjęcia Robert Wolański i Agnieszka Maciąg. - Wydanie III. - Kraków : Otwarte, 2023. - 349, [3] strony : fotografie, portrety ; 25 cm.
Na okładce: Nowe wydanie bestsellera.
Indeks.
Książka dostępna także jako e-book.
Książka Smak życia powstała dokładnie 10 lat temu i była efektem zmiany… mojego życia. W 2006 roku nastąpił mój osobisty przełom, gdy „przebudziłam się” do życia świadomego, dobrego, pełnego wdzięczności i celebracji prostych radości w zgodzie z naturą. Ta książka jest wyrazem czystej radości, zachłyśnięcia się cudownym smakiem życia, który udało mi się nareszcie odkryć! Szukałam w tak wielu miejscach, a okazało się, że on jest tu i teraz, tuż obok mnie – wystarczyło się tylko na niego otworzyć! W Smaku życia piszę o moim dzieciństwie u boku wspaniałych kobiet w kuchni – mamy i babci – które uczyły mnie gotować. Dzielę się również odkryciami i przepisami na szybkie, proste i zdrowe dania, przywiezionymi z różnych stron świata. Wiele z nich stało się kultowymi potrawami dla czytelniczek moich książek, jak na przykład ulubiona zupa pomidorowa mojego syna Michała, tarta cytrynowa, śledzie mojej mamy czy łosoś teriyaki. Wtedy już skłaniałam się ku diecie wegetariańskiej, ale nadal na moim stole pojawiały się ryby, czasem drób. Zachowałam te przepisy w uaktualnionym wydaniu Smaku życia i dodałam zupełnie nowe, a starym nadałam współczesny, jeszcze zdrowszy „szlif”. Z wielką radością oddaję do Twoich rąk mój ukochany Smak życia – smak pełen zdrowia, radości, wdzięczności i korzystania z darów natury, którą tak bardzo kocham. Niech Cię cieszy każdego dnia i rozpromienia tak bardzo jak mnie! Z miłością Agnieszka
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 22413 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jaka pyszna dieta! 20 nowych przepisów ulepszone receptury bez jajek, mleka, cukru jeszcze więcej pieczywa. Dieta bezglutenowa w "cudowny" sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może się stać prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także w kolejnym wydaniu książki - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak się odnaleźć w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe, a także jak modyfikować przepisy o zamienniki jajek, mleka i cukru. Odkryjesz spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
(dostępność ok. 30.06.2024)
Książka
W koszyku
Indeks.
Rozkoszuj się jedzeniem, celebruj kulinarne przyjemności i doświadczaj nowych smaków!
„Kocham jeść! To ogromne zamiłowanie stało się inspiracją do stworzenia książki, która nakarmi nie tylko Twoje ciało, ale także Twoje zmysły. Jedzenie to dla mnie dużo więcej niż zaspokajanie uczucia głodu – może być wspaniałą formą okazywania miłości, a czas spędzony wspólnie przy stole jest bezcenny. Tworząc dania i wypieki, kieruję się przede wszystkim tym, żeby sprawiały przyjemność. Mam nadzieję, że umilą Ci codzienność, zaproszą do małych celebracji oraz spotkań z bliskimi. Jedzenie daje także nieskończone możliwości doświadczania, dlatego zachęcam Cię do schodzenia z utartych ścieżek w kuchni i otwarcia się na nowe, bo tyle wspaniałości czeka na odkrycie!”. [Opis pochodzi od wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1. (dostępność ok. 07.07.2024)
Książka
W koszyku
Roślinna kuchnia regionalna / Paweł Ochman. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2020. - 341, [3] strony : ilustracje, fotografie ; 23 cm.
Na okładce: autor bloga Weganon.
Indeks.
Kulinarna podróż po wszystkich regionach Polski. Odkryjecie nowe i zapomniane dania w wersjach roślinnych. Poznacie historię potraw i jaki wpływ na kuchnie regionalną miały zabory, warunki przyrodnicze, miejscowa ludność, a także położenie geograficzne. Czym są dziędziuchy na Lubelszczyźnie, hołubcie na Pomorzu Zachodnim, fujarki pastusze na Podkarpaciu, ruchańce na Kujawach czy bomby legnickie na Dolnym Śląsku. Przekonacie się jak smakują ziemniaki z jagodami, "pizza" z Borów Tucholskich i owocowe zupy z niezwykłymi dodatkami. Dowiecie się, co zrobić z czerstwego chleba, gdzie dodać pasternak, brukiew i kalarepę. Co króluje na świątecznych stołach Śląska czy Małopolski. Jakie słodkości na Tłusty Czwartek można przygotować na Pomorzu, Mazowszu, Kujawach czy Podlasiu. Zaskoczeń nie będzie końca - jak choćby takich, jak wiele tradycyjnych polskich potraw jest wegańskich od stuleci. Przygotujecie z prostych i tanich składników, wyjątkowe potrawy na słodko i wytrawnie. Na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Poznajcie regionalną kuchnie naszego kraju z użyciem roślinnych składników i cieszcie się wyjątkowym smakiem.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
(dostępność ok. 30.06.2024)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Soczewica / Beata Pawlikowska. - Warszawa : Edipresse Polska, copright 2018. - 311, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Na okładce: Ponad 100 autorskich przepisów sprawdzonych w mojej kuchni.
Soczewica. Jest znakomitym źródłem białka, ma dużo zdrowego błonnika, jest lekkostrawna i niskokaloryczna, zawiera witaminy i jest bogata w pierwiastki, szczególnie magnez i żelazo. Wspomaga odchudzanie, poprawia samopoczucie, wzmacnia odporność, dodaje siły, a poza tym jest prostu pyszna! W tej książce znajdziesz przepisy na biblijny chleb z soczewicą, podlaskie soczewiaki, marokańską zupę harira, typowe nepalskie danie dhal, a także wiele moich własnych ulubionych przepisów. Gulasze, dania jednogarnkowe, sałaty i aromatyczne curry. Ponad sto nowych potraw wypróbowanych w mojej kuchni. Smacznego!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jedzenie i inne namiętności / Maia Sobczak. - Wydanie I. - Kraków : Znak JednymSłowem, 2021. - 271, [1] strona : fotografie ; 26 cm.
Indeksy.
Dostępna również jako e-book.
Sekretny składnik twojej kuchni? Miłość! Jedzenie i życie można smakować wszędzie i wszystkimi zmysłami: jeść łyżką, skubać delikatnie palcami jak foccacię, próbować jak orecchiette z truflami albo wgryzać się w nie niczym w soczystego pomidora. Wystarczą proste, lecz oryginalne pomysły i świeże, domowe, lokalne składniki. Wyczarujesz z nich: szybką sałatę z arbuza, idealną na leniwe popołudnie, piżmową dynię pieczoną w soku jabłkowym z gorącą czekoladą, gnudi z masłem szałwiowym z dodatkiem grzanek karmelizowanych syropem z pomarańczy i surówki z pora A na deser będą rozmarynowy creme brulée na polskim cydrze i szampan z kwiatów czarnego bzu! MAIA SOBCZAK, autorka bloga QMAM KASZE, mistrzyni kuchennych improwizacji, zaprasza w zmysłową kulinarną podróż. Dzięki jej prostym, ale zaskakującym przepisom, które łamią kulinarne konwencje, pozwolisz sobie na prawdziwą ucztę. Bez pośpiechu. Każdego dnia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przyprawy które leczą / Karolina i Maciej Szaciłło. - Wydanie II. - Warszawa : Zwierciadło, copyright 2021. - 268, [4] strony : fotografie ; 24 cm.
Na okładce: Lecznicza moc natury.
Bibliografia, netografia na stronie [271].
Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? Przeczytaj "Przyprawy, które leczą" i skorzystaj z leczniczej mocy natury! Ilość przypraw, ziół i korzennych mieszanek na sklepowych półkach rośnie z roku na rok, jednak wiedza na ich temat jest wciąż niewielka. Dowiedz się jak nawet najmniejsza ilość kminu rzymskiego, cynamonu cejlońskiego lub mniej znanej asafetydy może zmienić smak i właściwości zdrowotne jedzenia. Wypróbuj proste przepisy na pyszne dania i naturalne lekarstwa.Odkryj również, które zioła i przyprawy wychładzają, a które rozgrzewają, a także w jaki sposób oddziałują one na emocje. Równowaga między smakami, którą kryją w sobie przyprawy, pomaga w osiągnięciu harmonii, spokoju i... szczęścia. W książce "Przyprawy, które leczą" znajdziesz, m.in.: - szczegółową wiedzę na temat ziół i przypraw, w tym zawartych w nich substancji czynnych, smaku i właściwości zdrowotnych, - proste i zaskakujące przepisy na pyszne dania i naturalne metody leczenia, np. naturalny lek na przeziębienie z mielonej czarnuszki i miodu lub shot z imbiru cytryny i miodu, czyli domowy sposób na niestrawność, - sposoby na wydobycie smaku i aromatu z przypraw. Książka "Przyprawy, które leczą" to kolejna część bestsellerowej serii, w której dotychczas ukazały się, m.in. "Jedzenie, które leczy", "Zdrowa tarczyca" (Wydawnictwo Zwierciadło). Karolina i Maciej Szaciłło Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem, Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Zielony sekret zdrowia : uzdrawianie przez roślinne gotowanie / autorka bloga Ullenka. - Wydanie drugie. - Warszawa : Luna, 2023. - 374, [2] strony ; 26 cm.
"Zielony sekret zdrowia" to poradnik na temat zdrowego odżywiania zawierający ponad 130 przepisów na apetyczne dania z prostych składników, zgodnych z ludzkim metabolizmem i nieobciążających nadmiernie trawienia. Ullenka tworzy je od wielu lat. Podstawą receptur są owoce i warzywa, które wzmacniają organizm i chronią go przed negatywnymi skutkami współczesnego życia. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przyrządzić świeże potrawy, tak aby były zdrowe i smaczne.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta na roślinach : 100 wegańskich pomysłów na każdy posiłek / Viola Urban. - Poznań : Publicat Wydawnictwo, copyright 2021. - 239 stron : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Na okładce i stronie tytułowej : Przepisy znane i nowe.
Na okładce: Autorka bloga "Okiem dietetyka by Viola Urban".
Indeksy.
Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów pochodzenia zwierzęcego w diecie. Jako dietetyk czuję się w obowiązku ograniczać ich spożycie również w trosce o dobro zwierząt i przyszłość planety. Za punkt honoru postawiłam sobie, aby moje receptury były wyjątkowo smaczne, sycące i dobrze zbilansowane. Uważam, że roślinne posiłki są dla każdego - niezależnie, na jakiej diecie aktualnie jesteś, im częściej pojawią się na Twoim talerzu, tym lepiej! W książce znajdziesz zweganizowane potrawy z moich poprzednich publikacji, uzupełnione o 20 zupełnie nowych wegańskich hitów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Prosto, pysznie, do pudełka / Dominika Wójciak. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2018. - 319, [1] strona : fotografie ; 22 cm.
Na okładce: To piękna, inspirująca książka, którą Dominika dopracowała w każdym szczególe. Dbałość o detale, niebanalne połączenia składników i wspaniałe fotografie dopełniające dzieła. Polecam! Eliza Mórawska-Kmita Whiteplate.com
Indeks.
Koniec nudnych kanapek z serem! Nadeszła pudełkowa rewolucja! Spędzasz większość dnia poza domem, ale chcesz jeść zdrowo? Nie masz czasu na codzienne gotowanie? Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania na wynos? Dominika Wójciak pokazuje, jak w łatwy sposób zaplanować i przygotować zdrowe i pyszne wegetariańskie posiłki. Dzięki praktycznym bazowym przepisom codziennie możesz jeść inną potrawę, a czas poświęcony na gotowanie ograniczysz do minimum. Korzystaj z podstawowych receptur, komponując za każdym razem zupełnie nowe danie. Przygotuj swój lunch box tak, by z przyjemnością zaczynać przerwę obiadową. Dostosuj jedzenie do swoich preferencji, pracy, trybu życia. I baw się dobrze!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej